Ягоди без плодоніжок одразу ж потрібно доставляти на підприємство
Однією з найважливіших умов успішного зберігання ягід полуниці, малини й ожини є обережне їх збирання за плодоніжку з мінімально можливими механічними пошкодженнями.
Якщо ягоди збирають для переробних підприємств без плодоніжок, тривалість зберігання значно скорочується.
Потрібно забезпечити їх негайну доставку на підприємство без затримок у день збирання врожаю.
Ягоди найкраще одразу обережно вкладати в тару місткістю до 2 кг, без подальшого пересипання. Основна вимога до тари: вона має запобігати травмуванню та механічному пошкодженню ягід.
Для реалізації свіжих ягід полуниці й малини доцільно їх збирати в невеликі ємності (панетки) вагою 200-500 г.
Панетки обережно складають у пластикові чи картонні ящики у 2-3 шари, запобігаючи пошкодженню й деформуванню.
Додати коментар