Високі температури дають солодші груші, але коротший сезон

Збір урожаю груш у Південній Австралії розпочався на початку лютого. Тепліша погода призвела до початку сезону трохи раніше, ніж минулого року. Також прогнозують швидше завершення сезону груш.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Спека заохочує груші дозрівати швидше, і ми мали екстремальну спеку тут, у Південній Австралії, що спостерігали, як вони дозрівали трохи швидше», – сказала Пенні Рейді, менеджерка з маркетингу, BD та комунікацій The South Australian Produce Market.
Вона додала, що в Південній Австралії також було менше дощів навесні та влітку, а потім надзвичайні спекотні дні. Тому мають більше маленьких плодів.
«Обмежений полив створює вищий вміст цукру у фруктах. Хоча груші Nashi ростуть по всій Австралії, нам хочеться думати, що вирощені SA найкращої якості», – підкреслила маркетологиня.
Зазвичай груші тут збирають до жовтня, однак, за прогнозами виробників, погодні умови скоротять сезон на місяць-два у 2025 році, зазначила Пенні Рейді.
Читайте також: Експерт дав 5 порад для зберігання груш