Виробники огірків можуть заробити значно більше

Механізація виробництва, перехід на меншу фракцію, соління та консервація на невеликих виробництвах й сегмент здорового харчування можуть стати новими можливостями для українських виробників огірка, аби збільшити вартість продукції.
Таку думку у ринковому огляді журналу «Плантатор» висловив Володимир Лихолай, директор компанії «Нунемс Україна».
«Можна дивитись у багаторічний досвід США, де огірок збирають комбайнами, а для цього потрібна інша фракція, коротші період вегетації та збирання та інший тип переробки, – сказав він. – Це навіть не корнішони і пікулі, а нашинкований огірок, нарізаний на слайси та кубіки. Зараз цей досвід вивчає Європа, яка також зіткнулася з дефіцитом робочої сили, наприклад, німці, поляки».
За рахунок переходу на меншу фракцію зростає вартість продукту, але збирання при цьому має відбуватись майже щоденно, підкреслює експерт. «Вся огіркова економіка Індії побудована на пікулях, які відправляються до Європи і Америки, – наводить приклад Лихолай. – Зараз вибірка меншої фракції як тенденція вже прослідковується у виробництвах Закарпаття».
Читайте також: Комунальна теплиця принесла прибуток 1 млн грн