Виробництво лохини в Україні майже подвоїлося за два роки

Виробництво лохини в Україні зросло майже вдвічі порівняно з 2022 роком. Такий результат аналітики «Асоціації “Ягідництво України”» пояснюють розширенням площ під культурою та підвищенням врожайності.
Про це повідомляє пресслужба асоціації.
За даними аналітиків, експорт свіжої ягоди стабільно зростає на 2–3 тис. тонн щороку. Найбільшими покупцями української лохини залишаються Нідерланди (40% усіх поставок), Польща (30%), Велика Британія (5%), Молдова (5%) та Грузія (6%). При цьому постачання до Нідерландів за рік подвоїлися.
В асоціації зазначають, що заморожена лохина також відновлює позиції після інфраструктурних труднощів 2023 року. Обсяги експорту вже досягли рівня 2022-го. Основні ринки збуту цієї продукції – Польща (30%), Німеччина (20%), Австрія (15%) та Італія (20%).
Читайте також: Україна витіснила Сербію з експорту малини, а маржинальність лохини падає