Виноробні потужності країни завантажені лише на 15–20%
Наявні потужності виноробної галузі дозволяють переробляти за сезон понад 800 тис. тонн винограду проте на сьогодні потужності завантажені лише на 15–20%.
Про це виданню «Садівництво по-українськи» розповіла PHD Олена Василенко з НУБІП України.
96% виноробної галузі розташоване у трьох областях: Одеська (67%), Миколаївська (17%), Херсонська (12%).
До Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні станом на кінець січня 2022 р. занесено 56 сортів винограду та 7 підщеп.
З них 26 – столових сортів, 25 – технічного спрямування та 5 універсальні. Під впливом попиту переробних підприємств сформовано й підтримано структуру насаджень винограду в Україні: близько 89 % площ закладені технічними сортами, 11 % – столовими.
Читайте також: Херсонська сімейна виноробня зруйнована російськими загарбниками