Овочі-Ягоди-Сад

Волонтери тестуватимуть вітчизняні сорти картоплі на сушіння

Волонтери тестуватимуть вітчизняні сорти картоплі на сушіння

Кухарська група «Весна», яка готує та передає на фронт їжу для воїнів, налагодила співпрацю з Інститут картоплярства НААН. Волонтери будуть випробовувати вітчизняні сорти картоплі щодо придатності на сушіння для борщових та супових сумішей.

Про це повідомляється на сторінці групи у Фейсбук.

«Спробуємо протестувати вітчизняні сорти картоплі в техніці сушіння (сублімації). Обов`язково поділимося враженнями», – йдеться у дописі. 

Нагадаємо, під час війни промисловість переробки картоплі виявилася не зовсім готовою до забезпечення армії та та точок гуманітарної кризи продуктами глибокої переробки картоплі, такими як сушене картопляне пюре, сублімована та в’ялена, очищена (навіть бланшована) та вакуумована картопля та овочі. Проте волонтери взяли на себе забезпечення армії сушеними супами та традиційним українським борщем. Вважають, що і після війни цей напрямок буде актуальним.