Овочі-Ягоди-Сад

Вміст пестицидів в органічному винограді у 7,5 раза менший

Вміст пестицидів в органічному винограді у 7,5 раза менший

Дослідження, виконані німецькими фахівцями, засвідчили, що вміст пестицидів у вині з органічного винограду не перевищував 0,008 мг/кг, натомість вино із винограду, вирощеного традиційним способом, містило пестицидів на порядок більше, аж до 0,06 мг/кг.

Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» зазначив В’ячеслав Власов, академік ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова».

У переліку сполук, які зауважили у вині з традиційно вирощених грон, були фольпет, ципродиніл, метрафенон, піраклостробін тощо.

«Тож, органічне виноградарство дбає про безпеку і біологічну стабільність угідь та територій, на яких культивують насадження, – зауважив учений. – Отримувана продукція є якісною і безпечною для споживача. Щодо вищої, ніж у традиційному виноградарстві, біологічної активності вирощених плодів і вина, питання лишається відкритим».

Читайте також: Відмова від сірки збільшує антиоксидантну дію вина