Визначено сорти батату, які найкраще підходять для вирощування в Україні
Компанія «АгроАналіз» із кількох десятків сортів батату, випробуваних нею за останні три роки, на сьогодні залишила п’ятірку. Кожен із них – лідер у своїй категорії для нашої ґрунтово-кліматичної зони
Про це написав генеральний директор ТОВ «АгроАналіз» Вадим Дудка у своєму блозі в ЖЖ.
«Кожен із п’яти сортів батату має своє забарвлення шкірки та м’якуша, свої смакові відтінки, лежкість, термін дозрівання. Асортиментом торгувати завжди легше, ніж одним единим продуктом», – зазначив Вадим Дудка.
Так, сорт Ернандес – морквяно-помаранчевий всередині й зовні. У Бонітаса бульби кольору жіночої шкіри з трохи кремовою м’якушем. Мурасаки червоний зовні й густо-кремовий всередині. Окінава – найбільш пізньостиглий з усієї групи, але з оригінальним фіолетовим забарвленням м’якушу та гіпсово-білої шкіркою. Вінницький рожевий – найбільш високоврожайний, має найбільш великі клубні й найбільш лежкий із усієї групи, фіолетово-рожевий зовні і білий всередині.
Додати коментар