Овочі-Ягоди-Сад

Висока температура сприяє розвитку чорної гнилі моркви

Висока температура сприяє розвитку чорної гнилі моркви

Одним із чинників, що негативно впливає на врожайність і якість коренеплодів моркви, є ураження хворобами, серед яких домінує альтернаріоз (чорна гниль).

Зміна сортового складу моркви, мінімальна кількість опадів і висока температура повітря сприяють поширенню і розвитку альтернаріозу в усіх зонах вирощування культури.

Збудник чорної гнилі в польових умовах розвивається за температури повітря 22-25 °С і вологості 85-100%.

Високий ступінь захворюваності обумовлений біологічним старінням коренеплодів, які формуються саме в період високих температур (понад 25 °С).

У роки, коли опади відсутні протягом тривалого періоду, спороношення майже не відбувається.

За наявності навіть невеликої кількості опадів і різких коливань температури в нічні та денні години відбувається інтенсивне спороношення і поширення альтернаріозу.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!