Висока температура сприяє розвитку чорної гнилі моркви
Одним із чинників, що негативно впливає на врожайність і якість коренеплодів моркви, є ураження хворобами, серед яких домінує альтернаріоз (чорна гниль).
Зміна сортового складу моркви, мінімальна кількість опадів і висока температура повітря сприяють поширенню і розвитку альтернаріозу в усіх зонах вирощування культури.
Збудник чорної гнилі в польових умовах розвивається за температури повітря 22-25 °С і вологості 85-100%.
Високий ступінь захворюваності обумовлений біологічним старінням коренеплодів, які формуються саме в період високих температур (понад 25 °С).
У роки, коли опади відсутні протягом тривалого періоду, спороношення майже не відбувається.
За наявності навіть невеликої кількості опадів і різких коливань температури в нічні та денні години відбувається інтенсивне спороношення і поширення альтернаріозу.
Додати коментар