Вирощуванням печериць в Україні займаються 310 ферм
Один українець споживає 1,4 кг грибів на рік.
Про це розповів регіональний менеджер по Східній Європі компанії Amycel Максим Єнченко.
За його словами, це доволі непоганий показник. У деяких країнах ЄС грибів споживають значно менше, додав він.
«Цей показник в Україні значно б зріс, якщо б у більшості населення була фінансова можливість купувати більше грибів», – зауважив Максим Єнченко.
Україна не імпортує печериць, всі потреби ринку забезпечуються власним виробництвом.
За інформацією Максима Єнченка, в Україні нині працює 310 ферм з вирощування печериць. «Значна частина з них – досить дрібні, навіть не ферми, а теплиці біля будинків. Тих, що схожі на ферми, – десь 50», – уточнив він.
Ще близько 100 ферм вирощує гливи й екзотичні гриби. Переважно вони спеціалізуються на гливі, близько п’яти – на «екзотиці» (шиїтаке, ерінги, еноки).
«Обсяг виробництва печериць в Україні – близько 50 тис. тонн на рік, що практично дорівнює внутрішньому ринку, – зазначив Максим Єнченко. – Обсяг виробництва гливи й екзотичних грибів – близько 5 тис. тонн на рік – тобто 10% від обсягу печериць. Така ж пропорція є і в споживанні».
Додати коментар