Овочі-Ягоди-Сад

Виробники картоплі, які не можуть продати свій урожай, консервують бізнес

Виробники картоплі, які не можуть продати свій урожай, консервують бізнес

Минулого року щонайменше п’ять господарств, які вирощували більше ніж 100 га картоплі, законсервували виробництво, бо не змогли вигідно продати свій урожай.

На цьому наголосив представник компанії «Агріко Україна» Віктор Різник

Деякі виробники зменшують площі або навіть консервують бізнес, бо ціна на товарну картоплю зараз доволі низька, виробники скаржаться на відсутність контрактів з торговельними мережами, переробними підприємствами, які могли б гарантувати певний рівень цін, пояснив він.

Водночас виробники, які продають продукцію для картоплепереробних підприємств (чіпсового, крохмального виробництва) мають рентабельне виробництво на рівні 30-40%.

Вимоги таких підприємств до якості набагато вищі. «Найвигіднішим для виробників картоплі є експорт ранньої продукції», – зазначив Віктор Різник.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!