Вінницькі сільгосппідприємства збільшать площі під овочами
![Вінницькі сільгосппідприємства збільшать площі під овочами](https://agrotimes.ua/wp-content/uploads/2022/05/ovochi-zemlya-744x440.jpg)
На Вінниччині у 2025 році сільськогосппідприємства планують збільшити площі під картоплею вдвічі, інших овочів – на 20%.
Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на інформацію Вінницької ОВА.
«У зв’язку з обмеженим постачанням овочевої продукції з південних областей України посіви овочів в сільськогосподарських підприємствах Вінниччини зросли в 2,5 раза порівняно з довоєнним періодом. І ця тенденція триває. Зокрема, під урожай поточного року прогнозується подальше збільшення площ під промисловим вирощуванням овочів на 20%, картоплі – у 2 рази», – повідомили в обласній військовій адміністрації.
У відомстві зазначили, що на Вінниччині у структурі посівів під урожай 2025 року овочеві культури та картопля по всіх категоріях господарств займатимуть 8%.
Загалом овочі планується вирощувати на 23,6 тис. га, картоплю – на 105,1 тис. га.
В ОВА наголосили, що особливістю Вінниччини є вирощування 99% овочів та картоплі у домогосподарствах населення. Промислові ж посіви овочевих культур прогнозуються на рівні 300 га, картоплі – на 320 га.
Додають, що у регіоні торік зросли площі під цибулею, помідорами, баштанними культурами. У 2023 році вперше було висаджено промислові площі під перцем та баклажанами. У 2024 році по всіх категоріях господарств, включаючи населення, в структурі овочів цибуля займала 16%, морква – 11%, столові буряки – 10%, капуста – 11%, томати – 12%, огірки – 10%, часник – 9%, інші овочі – 21%.
Читайте також: Вітчизняні фермери нарощуватимуть виробництво овочів