Вінницька фермерка вирощує для себе насіння незвичайних сортів перцю

Господарство «Кучерява фермерка» (Вінницька область) збирає 15 т солодкого перцю з плантації 30 соток.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» розповіла Катерина Олійник, засновниця ферми.
«Ми починали п’ять років тому без будь-якого досвіду вирощування рослин, і щасливий випадок дозволив мені прийняти правильне рішення. Ми посадили на відразу 14 тис. рослин перцю двох різних гібридів – кубовидний і підтип капії, – написала вона. – І зараз на нашій фермі росте переважна більшість гібридного насіння перцю».
Адже, за словами Олійник, якісний пропрацьований гібрид – це важливий чинник якісного врожаю і витривалості до хвороб. На фермі росте сортове насіння інших сортів у тому числі української селекції Помаранчева та Червона Леся, які мають незвичну форму, товсту стінку і дуже соковитий смак.
«Кучерява фермерка» також вирощує унікальний македонський сорт «вишитого» перцю. У самій Македонії, звідки походить це насіння, його вирощування є давньою культурною традицією.
Читайте також: Ізраїльська фірма робить ставку на споживача: безнасіннєві перці й смачні томати