Вихід і товарність сушеного винограду залежить від якості сировини
Тривалість сушіння винограду залежить від температури, відносної вологості і швидкості руху повітря, структури грон, розміру ягід, товщини та щільності їхньої шкірочки, а також від кількості винограду, що завантажується на 1 кв. м площі сушильного майданчика.
Вихід і товарність сушеної продукції залежить від якості сировини й дотримання технології. У кишмишних сортів для сушіння використовують ягоди, що містять не менше ніж 23-25 г/100 куб. см цукру, в ізюмних – 22-23 г/100 куб. см. За меншої цукристості якість і вихід кінцевого продукту різко знижується.
Якщо виноградники зрошувані, то для збільшення виходу та якості сушені за два тижні до збирання припиняють полив, адже зайва волога у плодах уповільнює сушіння.
Додати коментар