Вчений розповів про найкорисніший спосіб приготування картоплі
Найбільше корисних речовин в картоплі зберігається при запікання зі шкіркою, менше – при варінні, а ще менше – при смаженні, розповів Микола Фурдига, заступник директора Інституту картоплярства НААН України.
Про це він повідомив в ефірі телеканалу Кyiv Live.
«Найкорисніша картопля – печена зі шкіркою. Адже під шкіркою розташована флоема, де знаходиться найбільша кількість вітамінів та корисних речовин. Все, що глибше за 5-6 мм – то є ксилема, де вміст корисних речовин менший», – сказав Микола Фурдига.
За словами вченого, найменш корисна картопля – та, що смажиться на олії. Корисність вареної – посередині між запеченою та смаженою.
Для запікання він порадив використовувати сорти Повінь та Случ. А для варіння та приготування пюре – сорти Скарбниця та Мирослава.
Нагадаємо, останнім часом селекціонери прагнуть вивести не тільки урожайні та стійкі до захворювань і шікідників сорти, а такі, що мають гарний смак та привабливий зовнішній вигляд. Виробники міксують різнокольорову картоплю й упаковують її в преміальні коробки.
Читайте також: «Агріко Україна» виводить на ринок кулінарні сорти картоплі під брендом Papas