Овочі-Ягоди-Сад

Вчені досліджують вплив фіолетової кукурудзи на здоров’я

Вчені досліджують вплив фіолетової кукурудзи на здоров’я

Дослідники з Інституту Роветта при Університеті Абердіна (Велика Британія) з компанією Perubien вивчають вплив таких перуанських як пурпурова кукурудза та якон для профілактики чи лікуванні діабету 2 типу та зміцненні здоров’я кишківника.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Разом вони виграли грант Innovate UK через програму «Краща їжа для всіх» на дослідження перуанських культур, таких як, які походять із Перу.

Компанія Perubien, розташована у Вест-Мідлендсі, зосереджується на просуванні користі для здоров’я цих перуанських культур, щоб урізноманітнити харчування Великобританії.

З листопада вони працюватимуть із вченими з Інституту Роветта, використовуючи функціональну їжу, натуральні продукти та досвід мікробіології, щоб перетворити ці більш незвичайні культури на спеціальні інгредієнти та вивчатимуть їхній системний і мікробний метаболізм і користь для здоров’я.

Читайте також: Червона солодка кукурудза потрапила в японські соцмережі