Вакуумований борщ зберігається місяць
Готовий борщ у вакуумних пакетах може зберігатися до місяця. Для приготування страви достатньо долити гарячої води.
Про це повідомляє видання «Вікна».
У місті Калуш на Прикарпатті, волонтери готують набори для приготування 500 кг борщу щодня.
Напівфабрикати готують у волонтерському центрі Калуського ліцею №3.
Випускник цього навчального закладу Тарас Лилак надав вакуумну машину. На його думку, зараз у багатьох регіонах України виникла критична ситуація з харчуванням, а на фронті не вистачає гарячих страв. Тож вирішили готувати традиційну українську страву — борщ.
Кухар Владислав Овчинюк показав процес вакуумації. Розповів, що борщ готують традиційним методом, правда, роблять його дещо густішим. Свіжоприготовану страву наливають гарячою у вакуумний прилад. Без контакту з повітрям борщ може бути придатним до вживання впродовж 3-х або 4-х тижнів. На фронті борщ можна одразу вживати готовим – достатньо лише долити гарячої води.
Читайте також: Ціни на моркву в Польщі зросли через активізацію експорту до України