В японській теплиці-ресторані вирощуватимуть полуницю
Японський ресторан Ichigos Yokohama дозволяє відвідувачам скуштувати полуницю в її оптимальній стиглості, збираючи та їдячи її на місці. Тут вирощують 10 видів полуниці протягом року, хоча не всі доступні одночасно.
Про це повідомляє HortiDaily.
Іспанська компанія Hydroponic Systems розробила систему вирощування полуниці у приміщенні, яке також використовується для громадського харчування.
Лотки з гідропонним субстратом та рослинами піднімаються для кращого освітлення та опускаються для збирання.Таким чином кількість рослин на квадратний метр в 1,6 раза бвища, ніж за інших методів гідропоніки.
Hydroponics Systems розробила цей проект розробки та експорту гідропонного обладнання для вирощування разом із Tomita Technologies Ltd. Крім того, вона має широкий портфель клієнтів в Азії, деякі з них знаходяться в Японії, де популярне вирощування на гідропоніці поблизу міст, що таким чином зменшує вуглецевий слід.
Читайте також: Теплиця на даху доцільна завдяки меншим потребам у енергії