В Україні зростають ціни на якісну моркву
 
										Після кількох тижнів цінової стабільності на ринку моркви в Україні розпочалося підвищення вартості якісної продукції. Лише з початку тижня ціни на моркву зросли в середньому на 12%. Нині виробники відвантажують коренеплоди по 7–13 грн/кг ($0,17–0,31/кг) залежно від якості та обсягу партій.
Про це повідомляє EastFruit.
За словами учасників ринку, підвищення цін пов’язане з активізацією торгівлі та зменшенням пропозиції моркви високої якості. Більшість господарств зупинили продаж основних запасів і заклали врожай на зберігання, очікуючи подальшого подорожчання. На ринку представлено переважно надлишкові обсяги.
Попри поточне зростання, морква в Україні залишається приблизно на 54% дешевшою, ніж торік у цей самий період.
Експерти не виключають, що тенденція підвищення цін може бути короткостроковою: збільшення цін може стимулювати фермерів активніше продавати продукцію зі сховищ, що призведе до нарощення пропозиції та подальшого зниження вартості.
Читайте також: Цибуля б’є цінові рекорди останніх років
 
										 
										 
										