Овочі-Ягоди-Сад

В Україні започаткували виробництво чорного часнику

В Україні започаткували виробництво чорного часнику

Компанія «МР Гарлік» (Дніпро) вперше в Україні почала випускати чорний ферментований часник.

Чорний часник виробляється відповідно до класичної азійської технології – методом природної ферментації в умовах високих температур і певної вологості, без додавання жодних барвників і хімічних речовин. За рахунок цукру й амінокислот, що виділяються за цей період, часник набуває чорного кольору.

«МР Гарлік» використовує виключно вітчизняну сировину. Потужність виробництва становить понад 200 кг на місяць, розповіла AgroTimes менеджер з продажів компанії Дар’я Мірзахметова.

Компанія отримала повне узгодження технічних умов на виробництво ферментованого часнику в Україні.

Нині «МР Гарлік» постачає чорний часник ресторанам та під замовлення. У майбутньому ж планує вийти на торгові мережі, а також експортувати свою продукцію, зазначила Дар’я Мірзахметова.

Довідка

Чорний ферментований часник має пряно-солодкий аромат. Він гіпоалергенний. Позитивно впливає на травну, кровоносну, серцево-судинну систему й на весь організм у цілому. Після ферментації в часнику значно зростає вміст антиоксидантів та фруктози.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!