В Україні столовим бурякам шкодять понад 200 шкідників
Для знищення бур’янів під час вирощування столових буряків проводять організаційні, технологічні й хімічні заходи захисту.
Вони включають дотримання сівозмін, дискування поля після збирання попередника, проведення лемішних лущень на полях, засмічених коренепаростковими бур’янами, та перші міжрядні обробітки ґрунту культиваторами з двосторонніми робочими органами, що заміняють ручне прополювання.
Застосування гербіцидів на фоні комплексу попередніх заходів дає можливість цілком виключити ручні прополювання за низької забур’яненості поля або ж у 3-4 рази знизити витрати на їх проведення.
Ефективність гербіцидів залежить від якості внесення і дотримання правил їх застосування.
В Україні столові буряки можуть пошкоджувати понад 200 видів шкідників, які поїдають висіяне насіння, пошкоджують сходи і надземну частину рослин, коренеплоди й кореневу систему.
Надземна частина та коренеплоди буряків уражуються коренеїдом сходів, фомозом, пероноспорозом, церкоспорозом, борошнистою росою, кагатною гнилизною.
Додати коментар