В Україні стартувала жіноча академія для горіхового та ягідного бізнесу
В Україні запрацювала Жіноча академія – навчальна програма для підприємиць у горіховому та ягідному секторах, створена в межах Global Quality and Standards Programme Ukraine.
Про це повідомив президент Української горіхової асоціації Геннадій Юдін на своїй сторінці у Фейсбук.
25 листопада відбувся перший онлайн-семінар, участь у якому взяли жінки, попередньо відібрані до навчання. Програму реалізує Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку UNIDO.
Юдін та президентка Асоціації Ягідництва України Ірина Кухтіна представили оглядові лекції про розвиток секторів, їхні можливості та перспективи для підприємиць.
«Мені наразі дуже приємно… в знак поваги схиляю перед Вами свою сиву голову», – звернувся до учасниць Геннадій Юдін.
Він навів приклади успішних підприємниць з Української горіхової асоціації. Серед них – Ірина Шейко, керівниця кондитерського підприємства ФІЛБЕРТ, яка налагодила глибоку переробку фундука та представила свою продукцію на міжнародних виставках. Ніна Смирнова, капітанка яхт міжнародного класу, створила перший в Україні органічний сад фундука на 25 га та додатково розвиває бізнес зі спаржі. Юлія Радченко разом із партнерами вирощує органічний волоський горіх на 40 га в Полтавській області та заснувала переробне підприємство «Їжа для роздумів» з новітнім французьким обладнанням.
За словами Юдіна, такі історії демонструють зростання ролі жінок у горіховому секторі та їхній швидкий розвиток навіть в умовах війни.
Команда UNIDO поєднує навчальні модулі, практичні інструменти та індивідуальну підтримку, щоб підвищити конкурентоспроможність жінок-підприємиць і сприяти сталому розвитку українського аграрного сектору.
Читайте також: Жінки-фермерки зможуть отримати грантову підтримку від Mercy Corps