Овочі-Ягоди-Сад

В Україні споживають близько 56 тис. тонн грибів

В Україні споживають близько 56 тис. тонн грибів

Внутрішній ринок України споживає близько 56 тис. тонн усіх грибів: 50,8 тис. тонн печериць і 4,9 тис. тонн гливи й екзотичних грибів.

Про це розповів директор інформаційної агенції УМДІС Максим Єнченко.

При цьому Україна не імпортує свіжі гриби (за винятком екзотичних видів у незначній кількості), оскільки внутрішній ринок досить насичений і ціни на ньому порівняно низькі.

Так, середня ціна реалізації з господарства в 2017 році склала 31 грн/кг свіжого гриба (без урахування тари й доставки).

«Навіть Польща – лідер Європи з експорту гриба – не поставила на український ринок жодної тонни гриба за останні кілька років», – наголосив він.

Експорт печериць у 2017 році склав 528 тонн, продемонструвавши зростання в 13 раз. Хоча це лише 1% від внутрішнього обсягу виробництва. За словами Максима Єнченка, близько половини експорту печериць забезпечує компанія «Верес».

Гливи українські виробники не відправляють на експорт.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!