В Ізраїлі вивели томати, що самі в’яляться на гілці
Ізраїльська харчовою технологічною компанією Supree, розробила сорт томатів,плоди якого мають мікроскопічні тріщини на шкірці. При достиганні ці мікротріщини збільшуються і волога природно випаровується з них. Таким чином томати в’яляться прямо на гілці, не потребують нарізування та соління, як при в’яленні традиційних сортів.
Про це повідомляє New Atlas.
При в’яленні томати нового сорту втрачають близько 80% своєї початкової ваги до того часу, як їх збирають, таким чином концентруючи смак, антиоксиданти та інші поживні речовини в решті 20%.
За потреби томати можна досушувати, заморожувати і таким чином зберігати до року без використання консервантів. При цьому не втрачається смак, текстура чи поживна цінність.
Наразі Supree зосереджується на продажі томатів безпосередньо корпоративним клієнтам у харчовій промисловості. Компанія також розробляє механічну систему збирання врожаю, яка має знизити вартість томатів, і навіть може створити інші самовисихаючі культури, наприклад солодкий перець.
Читайте також: «Стодола» запустила потужну переробку томатів