Український салат виявився у рідних умовах стійкішим за імпортний
Українські сорти салатів більш за імпортні аналоги пристосовані до кліматичних умов вирощування України.
Про це у статті журналу «Плантатор» пише Олександр Позняк, молодший науковий співробітник Дослідної станції «Маяк» Інституту овочівництва і баштанництва НААН.
Наприклад, сорт салату головчастого Годар та Шар малиновий – стійкі проти стеблування та придатні для вирощування у всіх зонах України, Золотий шар – відносно стійкий проти хвороб та проти стеблування, Сніжинка – стійкий проти стеблування і хвороб, Вишиванка та Лель – посухостійкі й придатні до вирощування у відкритому грунті в усіх зонах України.
«Українські сорти відзначаються відмінними смаковими якостями, високим вмістом вітамінів, мінералів та інших біологічно-активних речовин, необхідних для здоров’я людини», – зазначив Позняк.
Так, вміст вітаміну С у споживчих органах Годара – 14–16 мг/100 г, Шара малинового, Вишиванки, Леля та Золотого шара – до 18 мг/100 г, Сніжинки – до 19 мг/100 г. А рекордсменом по стійкості і вмісту вітаміну С виявився сорт Лелека: стійкий проти борошнистої роси, холодостійкий, посухостійкий, стійкий до полягання, вміст вітаміну С – понад 27,0 мг/100 г.
Читайте також: Науковиця розповіла про тонкощі закладання салату