Український картопляний ринок укрупнюватиметься, – думка
Вся насіннєва картопля, яку вирощують в Україні, залишається на внутрішньому ринку. Потенціал її експорту – нульовий: Європа нас не чекає.
На цьому наголосив директор компанії «Агріко Україна» Микола Гордійчук.
При цьому він уточнив, що в Україні переважно вирощують картоплю для столового споживання.
«Агріко Україна» проаналізувала ринок і побачила великий потенціал у столовій картоплі. «Мережі зростатимуть, – пояснив Микола Гордійчук. – Компанія вбачає можливість у формуванні спільних великих обсягів товару».
Ринок укрупнюватиметься: кількість гравців зменшуватиметься, але вони будуть потужнішими, вважає він. «Комерційний ринок незначний, – додав Микола Гордійчук, – ми оцінюємо його приблизно в 3 млн тонн».
Загалом Україна вирощує картоплю на площі близько 1 млн га і посідає 4-5 місце у світовому виробництві картоплі. Площі під картоплею, яка вирощується професійно, становлять 5-6% від загальної.
При цьому лише невелика частка з професійно вирощеної картоплі йде на переробку. Для порівняння: в Нідерландах переробляється 80%, зауважив директор «Агріко Україна».
Додати коментар