Українська селекціонерка створює сорти груші, високостійкі до бактеріального опіку
Закладання грушевого саду високостійкими до бактеріального опіку сортами здатне мінімізувати шкідливу дію патогена Erwinia amilovora, що спричинює хворобу.
Селекціонери з США та Канади створили імунні до бактеріального опіку сорти груші – Ельдорадо, Мексайн, Хайланд, Харвест Квін. Їхнім недоліком є посередні смакові якості плодів, що стримує запровадження цих сортів у промислове садівництво.
Однак ці імунні сорти широко використовуються в селекційному процесі. Селекціонерка Валентина Сайко на Придністровській дослідній станції садівництва з появою бактеріального опіку почала працювати над створенням нових високостійких до Erwinia amilovora сортів груші. Селекціонер сподівається виділити з гібридних сіянців перспективні форми, імунні або високостійкі до бактеріального опіку та з плодами високих смакових якостей.
Додати коментар