Овочі-Ягоди-Сад

Українська селекціонерка створює сорти груші, високостійкі до бактеріального опіку

Закладання грушевого саду високостійкими до бактеріального опіку сортами здатне мінімізувати шкідливу дію патогена Erwinia amilovora, що спричинює хворобу.

Селекціонери з США та Канади створили імунні до бактеріального опіку сорти груші – Ельдорадо, Мексайн, Хайланд, Харвест Квін. Їхнім недоліком є посередні смакові якості плодів, що стримує запровадження цих сортів у промислове садівництво.

Однак ці імунні сорти широко використовуються в селекційному процесі. Селекціонерка Валентина Сайко на Придністровській дослідній станції садівництва з появою бактеріального опіку почала працювати над створенням нових високостійких до Erwinia amilovora сортів груші. Селекціонер сподівається виділити з гібридних сіянців перспективні форми, імунні або високостійкі до бактеріального опіку та з плодами високих смакових якостей.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!