Українці споживають лише половину від річної норми яблук
Рівень споживання яблук в Україні становить 22-24 кг на особу на рік – лише 44-50% від раціональної норми споживання у 50 кг.
Про це пише журнал «Садівництво по-українськи».
Як порівняти з розвиненими країнами світу, українці споживання менше яблук. Наприклад, в Австрії цих плодів споживають 48,3 кг на особу на рік, у Туреччині, Словенії – до 35 кг.
У Китаї, попри найбільші світові обсяги виробництва, цей показник становить лише 21 кг на особу на рік, що на 5% нижче, ніж в Україні. Це обумовлено високим розвитком зовнішньоторговельних зв’язків та експортоорієнтованістю виробництва плодово-ягідної продукції.
І хоча українські яблука зовні часто поступаються імпортованим, та вміст корисних речовин, зокрема заліза та інших мікроелементів, у них значно вищий.
Як повідомлялося, «Зоря Каховщини» очікує зібрати яблук не менше, ніж торік.
Нагадаємо, метеорологічні умови впливають на вміст вітаміну С у яблуках.