Українці не знають, що фундук може бути смачним, – фермерка
Перспективи у фундука в Україні є, в органічного – так точно: нині ми це бачимо на власному досвіді. Насамперед вони пов’язані з імпортозаміщенням, підвищенням культури споживання, яку ще є куди підвищувати.
Про це й своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» написала Ніна Смирнова, засновниця ФГ «Натс’Ен’Гарден», що на Київщині.
«Український споживач усе ще не знає про локальність походження продукту, про те що фундук може бути різних смакових якостей і взагалі про те, що фундук може бути смачним, – підкреслила фермерка. – Повірте, смак, продукції, яка вирощена і збута в один і той же рік, справді відрізняється. До того ж наші кліматичні умови надають велику перевагу для фундуківництва, тому що баланс кількості сонячних і вологих днів сприяє насиченню фундука жирами в дуже великому обсязі. Ми всі маємо боротись за контроль якості й намагатись не втратити репутацію на світовому ринку. Виробники фундука мають дуже відповідально до цього поставитись, адже ми працюємо на спільну справу. Фундук — це гра в довгу, тож застосовуйте для неї всі можливості — державні, іноземних донорів, навчальні, освітні, грантові».
Читайте також: Органічному фундуку в Україні потрібна переробка