Українці збільшили споживання вітчизняного винограду
Столовий виноград набуває все більшої популярності – ще недавно в Україні споживали лише 2% власного столового винограду, а зараз – понад 10%.
Про це повідомив власник ІА «Інфоіндустрія» Дмитро Гордейчук, пише AgroPortal.
За його словами, основною проблемою залишається зберігання винограду. «На жаль, ми не можемо розтягнути це споживання на весь рік, бо в областях є проблеми зі зберіганням і агрегацією», – зазначив Дмитро Гордейчук.
Він запевняє, що собівартість винограду зменшуватиметься. Якщо вирощування буде більш технологічним із використанням іноземної експертизи та засобами захисту, виробництво зростатиме.
«Виробники хочуть продавати хоча б по 15 грн/кг, а змушені – по 4-5 грн/кг, аби потім у столиці перекупники продавали по 22 грн/кг», – пояснив Дмитро Гордейчук.
Додати коментар