Україна в 2019 році покриє внутрішню потребу в картопляному крохмалі за рахунок власного виробництва
У 2019 році Україна планує виробляти близько 15 тис. тонн картопляного крохмалю на рік.
Таких обсягів продукції вистачить, щоб покрити власні потреби в 10-11 тис. тонн щорічно та забезпечити експорт, який вітчизняні картоплярі мають намір нарощувати.
Про це повідомила AgroTimes виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова.
Планований обсяг вироблятимуть п’ять крохмальних заводи, з яких чотири активно працюють і нарощують свої потужності.
Наразі в Україні картопляний крохмаль виробляють ПБП «ВИМАЛ», ПП «Левона», ТОВ «Агрінтех» (усі – Чернігівська область), ТОВ «Крохмалепродукти України» (Київська область).
«ВИМАЛ» випускає 3 тис. тонн на рік, «Крохмалепродукти України» – 2,7 тис. тонн, «Левона» – 2 тис. тонн, «Агрінтех» – 1,7 тис. тонн.
«2019 року до цих потужностей приєднається завод із виробництва крохмалю агрохолдингу «Мрія», роботу якого було призупинено кілька років тому», – зазначила Оксана Руженкова.
Потужність заводу «Мрії» становить 5-6 тис. тонн крохмалю на рік.
Додати коментар