У травні виробництво пюре та томатної пасти зросло на 5,9%
У січні-травні 2021 року в Україні виробили 6,7 тис. тонн концентрованих пюре та томатної пасти, що на 6,7% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
При цьому у травні обсяг виробництва пюре та томатної пасти був на 5,9% більшим, ніж за аналогічний період 2020 року, і сягнув 1,5 тис. тонн.
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Як повідомлялося, Agrofusion, який входить до десятки найбільших переробників томатів у світі, у 2021 році збільшує загальну площу під вирощування цієї культури.