У Саудівській Аравії почали вирощувати спаржу в теплицях
Національний центр досліджень і розвитку сталого сільського господарства (Estidamah) Саудівської Аравії досяг значних успіхів у виробництві спаржі в теплицях. Ця інновація спрямована на посилення ініціатив Саудівської Аравії щодо продовольчої безпеки та задоволення зростаючого внутрішнього попиту на цей овоч.
Про це повідомляє Saudi Press Agency.
Розвиваючи тепличне вирощування, Estidamah продемонструвала доцільність цілорічного вирощування спаржі на відміну від традиційного односезонного методу відкритого ґрунту. Крім того, вирощування спаржі можна інтегрувати в систему спільного вирощування плодових дерев, що максимізує ефективність землекористування, зазначили в агентстві.
Визнаючи високу поживну цінність спаржі та солестійкість, Estidamah виділила пріоритет її локалізації. Попередні дослідження свідчать про річну врожайність приблизно 700 грамів на квадратний метр, що відповідає зростаючому попиту на цю культуру.
Оскільки річний імпорт спаржі наразі становить близько 340 тис. тонн, цей прорив у місцевому виробництві має потенціал для значного зменшення залежності від імпорту, одночасно підтримуючи сектори туризму та гостинності. Ці зусилля узгоджуються з Національною стратегією сільського господарства, яка спрямована на підвищення стійкості сільськогосподарського сектора та забезпечення продовольчої безпеки Саудівської Аравії.
Читайте також: Прикарпатський виробник розширює плантації спаржі