Овочі-Ягоди-Сад

У Німеччині все менше вирощують огірків для консервації

У Німеччині все менше вирощують огірків для консервації

Торік площі під огірками в Німеччині, порівняно із 2018 роком зменшилася на 7%, а також кількість таких ферм скоротилося з 315 до 250.

Про це повідомляє ASB Zeitung.

Катя Берінгер, речник переробної компанії Hengstenberg розповіла, що виробництво банки огірків з німецької сировини вимагає багато ручної праці. Відповідно, робітники збирають огірки вручну, лежачи на крилах транспортних засобів, так званих огіркових літаків.

Крім того, екстремальні погодні умови, посуха та спека погано впливає на огірки, сказала прес-секретарка. 

«Їм подобається постійно вологе і тепло, але не сильна спека». 

При температурі вище 30 градусів рослина огірка припиняє ріст. «Огірки ростуть вночі, і тільки при температурі вище 15 градусів», – пояснила речниця. У теплі ночі огірки виростають на три сантиметри. Часто для створення відповідних умов посівні площі необхідно інтенсивно зрошувати.

«Ці моменти роблять фермерство дорогим і непривабливим», — резюмувала пані Берінгер. 

Зростання вартості становить двозначне число. Ускладнює ситуацію і конкуренція за сезонну робочу силу.

Вартість маринованих огірків за останні роки зросала. У 2013 році банка маринованих огірків на 720 мілілітрів коштувала в середньому 1,30 євро. У 2019 році це було 1,56 євро, а до 2023 року середня ціна зросла до 2,11 євро. За останні чотири роки ціни на консервовані огірки зросли більше, ніж середні ціни на продукти харчування.

Читайте також: У Буковинському селі побудували 300 теплиць та 90 овочесховищ