У Німеччині почали збирати спаржу з плівкових тунелів

За даними Асоціації південнонімецьких виробників спаржі та полуниці (VSSE), найраніше спаржу вже почали збирати в районах Гейдельберга, Карлсруе, Брухзаля та Фрайбурга.
Про це повідомляє Kreiszeitung Böblinger Bote.
Йорг Шрайбер, фермер із Вагхойзеля, зазначає: «Поки обсяги контрольовані, але наступного тижня або до Великодня ми матимемо нормальний урожай». На його 40 га спаржа обіцяє бути якісною.
Тепла погода сприяє росту пагонів: температура ґрунту в 18°C – ідеальна для спаржі, яка росте на піщаних ґрунтах під плівкою чи в тунелях.
«Сонце нагріває повітря до 50°C, а землю – до 15-18°C», – пояснює Саймон Шумахер із VSSE.
Ціни на старті сезону, за прогнозами аналітика Міхаеля Коха, сягатимуть 20 євро/кг, але залежатимуть від погоди: гарна пропозиція знизить вартість, повільний старт – утримає її.
Ферма Шрайбера пропонує спаржу від 8 до 20 євро/кг – від супової до преміум-якості. Шумахер радить споживати овоч свіжим, зберігаючи при 2°C. Цьогорічна спаржа обіцяє бути «ароматною та солодкою» завдяки сприятливій зимі.
Та попри це, площі посівів скорочуються: у 2024 році 216 господарств зібрали 8594,5 тонн – на 4,5% менше, ніж торік. Причина – зростання витрат на робочу силу.
Читайте також: Перша німецька спаржа почне продаватися до кінця березня