У Марокко планують вирощувати лохину круглий рік
У Атлаських горах проводяться випробування сортів, які потребують низьких температур, що в разі успіху означатиме цілорічне виробництво.
Про це повідомляється у звіті про експорт фруктів Марокко від міністерства сільського господарства США (USDA).
Зазначається, що світове виробництво лохини з 2011 по 2020 рік зросло більш ніж удвічі до понад 1 млн. тонн.
«Розвиток генетики дає змогу виробляти в різноманітних кліматичних умовах, що спонукає галузь поширюватися на нові регіони, включаючи Марокко, – зазначають дослідники. – Спочатку виробництво велося в північній частині країни, але потім поширилося на південний пустельний регіон Дахла-Уед Ед-Дахаб. Зараз збирають лохину з вересня по червень; проте в Атлаських горах проводяться випробування сортів, які вимагають низьких температур, що в разі успіху означатиме цілорічне виробництво».
Обсяги експорту лохини з Марокко постійно зросли між 2016-21 рр. майже в чотири рази до понад 40 тис. тонн, а вартість збільшилася з $71 млн до $300 млн. Частка Марокко у світовій торгівлі так само зросла, піднявшись приблизно з 3 до 6,5%, країна увійшла до десятки найбільших експортерів у світі.
Читайте також: Лохину вирощують у пустелі на узбережжі Перу