Тривалість зберігання овочів залежить від післязбиральної доробки
Особливу увагу у виробництві овочів приділяють післязбиральній доробці та підготовці до їх зберігання.
Через низку причин продукція може бути механічно пошкодженою і потребує проходження певного лікувального періоду, під час якого відбувається утворення ранової перидерми і загоєння ушкоджень.
Це призводить до активізації деяких фізіолого-біохімічних процесів, особливо перетворення складних сполук на прості, що також збільшує втрати.
Наявність патогенної мікрофлори на поверхні продукції в цей час слід максимально зменшити, загальмувати її розвиток, щоб під час тривалого зберігання знизити втрати до мінімуму.
Важливе значення у формуванні високої лежкості овочевої продукції має сорт, технологія вирощування, удобрення, післязбиральна доробка та оптимальні умови зберігання.
Додати коментар