Овочі-Ягоди-Сад

Тривалість зберігання овочів залежить від післязбиральної доробки

Тривалість зберігання овочів залежить від післязбиральної доробки

Особливу увагу у виробництві овочів приділяють післязбиральній доробці та підготовці до їх зберігання.

Через низку причин продукція може бути механічно пошкодженою і потребує проходження певного лікувального періоду, під час якого відбувається утворення ранової перидерми і загоєння ушкоджень.

Це призводить до активізації деяких фізіолого-біохімічних процесів, особливо перетворення складних сполук на прості, що також збільшує втрати.

Наявність патогенної мікрофлори на поверхні продукції в цей час слід максимально зменшити, загальмувати її розвиток, щоб під час тривалого зберігання знизити втрати до мінімуму.

Важливе значення у формуванні високої лежкості овочевої продукції має сорт, технологія вирощування, удобрення, післязбиральна доробка та оптимальні умови зберігання.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!