Овочі-Ягоди-Сад

Тісний зв'язок: продуктивність бур’янів і врожайність винограду

Тісний зв'язок: продуктивність бур’янів і врожайність винограду

Продуктивність бур’янів і врожайність винограду тісно й прямо між собою пов’язані.

Те, якою мірою бур’яни впливатимуть на врожай винограду, залежатиме від їх видового складу, чисельності, маси, періоду присутності на винограднику, а також від водно-фізичних властивостей ґрунту, запасів продуктивної вологи та фази розвитку кущів винограду.

Тому для обробітків, якими контролюватиметься популяція бур’янів, час призначають індивідуально, зважаючи на ризик втрати врожаю ягід.

Розвиток і шкідливість бур’янів у складі ампелофітоценозів має три основних складові: біологічну, технологічну й економічну.

Біологічна полягає у пригніченні росту й розвитку виноградних кущів, утраті певної частини врожаю ягід, збільшенні ризику незадовільного визрівання пагонів і наступного ïх пошкодження взимку.

Утруднення обробітків ґрунту та догляду виноградних кущів – це технологічний аспект шкідливості бур’янів.

Економічна шкода є результатом біологічного пригнічення виноградних рослин і технологічних проблем у їх догляді. Ідеться про зниження продуктивності праці, зростання витрат на догляд насаджень, зменшення продуктивності виноградників й ефективності бізнесу загалом.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!