«Терра» вироблятиме каші та супи із сублімованими органічними фруктовими і овочевими наповнювачами
Органічне сертифіковане підприємство «Терра» (Харківська область) запустить у співпраці з основним переробним заводом компанії лінійку порційної продукції довгого зберігання — каші і супи із органічними сублімованими фруктовими та овочевими наповнювачами.
Про це під час конференції «Органічний овочевий бізнес: перспективи 2021» заявив співвласник органічного сертифікованого підприємства «Терра» Олександр Ясинський.
«Ми бачимо розвиток у кооперації у ланцюзі «вирощування-переробка-продаж кінцевого продукту». Нові продукти дадуть можливість виходу на нові експортні ринки. Перші тестові партії наших новинок уже були зроблені, і будуть відправлені до Західної Європи. Потрібно ще півроку, аби доопрацювати наші продукти, та вийти на фінішну пряму», — прокоментував підприємець.
За його словами, компанія також продовжуватиме працювати і у форматі свіжої продукції. За 5 років стабільної роботи «Терра» уже напрацювала технологію, і має чималий досвід органічного виробництва томатів та огірків у закритому грунті. За рік вирощують близько 70-80 тонн органічного огірка, і близько 60 тонн органічних томатів чері. Також мають органічний сад, і очікують перший рік його плодоношення.
Ясинський підкреслив, що компанія не стоїть остронь глобальних трендів, та розвиває продаж продукції через інтернет.
«Ми продаємо продукцію у низці як всеукраїнських, так і регіональних торгових мереж, та магазинів. Із початком пандемії у ритейлі відбувається певний відтік покупців, почав розвивати Інтернет-торгівлю. Якщо у минулому році ми цим не займались, то цього року активно розвиваємо такий канал продажів як соціальні мережі, ми включились у цей процес. Стартували продажі кінцевим споживачам», — зауважив співвласник органічного сертифікованого підприємства «Терра».