Тепличники вирощують цвітну капусту через її холодостійкість
Високі ціни на енергію в Нідерландах і Бельгії заставило тамтешніх тепличників шукати низькоенергетичні культури для зимового вирощування. І цвітна капуста чудово підійшла на цю роль. До того ж досвідчені спеціалісти отримують продукцію найвищої якості.
Про це пише FreshPlaza.
Цвітна капуста, низькоенергетична культура, залишається популярною серед деяких виробників, зазначив Гай Дженнес, інспектор з продажу овочів у фламандському кооперативі BelOrta.
Гай також вказав на збільшення середнього віку нідерландських і бельгійських виробників.
«Наші виробники цвітної капусти в теплицях мають величезний досвід у вирощуванні овочів, тому вони часто можуть похвалитися великими знаннями та майстерністю. Це лише сприяє найвищій якості нашого продукту», – сказав він.
Теплична цвітна капуста виходить більш ніжною і має менший час приготування. Постачається з початку грудня до середини або кінця квітня. Найперші виробники цвітної капусти в теплицях задовольняють попит на Різдво.
Цього року грунтова цвітна капуста Іспанії вийшла на ринок пізніше, а Франція закінчила раніше. Від розриву, який виник, виграли нідерландські та бельгійські виробники. Приблизно до кінця лютого вони єдині, хто постачає місцеву цвітну капусту. Попри переваги теплиці, Гай знає, що вирощувати цвітну капусту в ці тижні – нелегке завдання.
«Це найважчий період з невеликим освітленням і низькими температурами», – сказав Гай Дженнес.
Читайте також: Ростуть ціни на тепличні овочі