Овочі-Ягоди-Сад

Тепличний виноград краще захищений від хвороб, проте переживає їх гірше

Тепличний виноград краще захищений від хвороб, проте переживає їх гірше

За вирощування винограду у теплиці можна робити менше обробок проти хвороб, адже принципово їх тут менше, ніж на виноградниках відкритого ґрунту, проте якщо вони потрапляють у теплицю, проявляють себе набагато агресивніше, ніж у відкритому ґрунті.

Про це у статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише Ольга Юліна, співзасновниця «Виноградника Юліних».

«Наприклад, розповсюдження оїдіуму і мільдью набагато інтенсивніше, – додала вона. – Позбавитись від хвороб у теплиці, якщо вони туди запущені, набагато складніше, ніж регулярно вживати профілактичні міри і не допускати їх всередину».

В цілому, за словами експертки, кращу якість можна досягти саме у теплиці. Адже тут немає дощу і граду та інших явищ, які негативно впливають на розвиток рослин. Наприклад, конденсат у теплиці не такий потужний, як на вулиці, зауважила вона.

Читайте також:Тепличний виноград на Дніпропетровщині дає 5 тонн зі 100 кв. м