Овочі-Ягоди-Сад

Тепличне господарство зменшило персонал на зеленій цибулі удвічі

Тепличне господарство зменшило персонал на зеленій цибулі удвічі

Фермерське господарство «Мельник-Агро» завдяки організації праці збільшило продуктивність ділянки з тепличною зеленою цибулею у зимовий період в кілька раз, а персонал удвічі – з 20 до 8-10 людей.

Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» розповіла Каріна Мельник, співвласниця господарства.
«Ми розробили так званий конвейер, де кожна людина мала свою операцію зі своїм тарифом оплати цієї операції, і свій план виробництва, – написала вона. – Спочатку протестували його в реальному часі, щоб людям не поставити якісь захмарні задачі й плани. І такий цикл у чотири операції запрацював по цибулі».

До того моменту виробничий процес контролював бригадир, але з конвеєром він вже виявився недоречним, додає Мельник, тому що всі дані про операції вносилися у комп’ютер.

«Коли ми виставили оці плани, почали фіксувати кожний отриманий кілограм продукції від кожної людини, – продовжила фермерка. – Працівники почали отримувати не погодинну оплату праці, як раніше і яка була їм цікавішою, а відрядну. Люди почали суттєво більше заробляти, що стало їх ще більше мотивувати».

Читайте також: Рішення вирощувати монокультуру треба приймати дуже обережно, – фермер