Система зберігання фруктів DCA потребує чіткого контролю кисню

Якщо концентрація кисню у системі динамічного контрольованого середовища (DCA) у фруктосховищі буди мати відхилення в 0,1-0,2%, є ризик втратити продукцію.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написав Павло Булгаков, міжнародний консультант із зберігання плодоовочевої продукції.
«DCA – найбільш ефективна серед інших систем, прогресивніша, наприклад, за ULO, – зауважив він. – Хоча українські виробники воліють використовувати простіші варіанти».
Використовуючи додаткову систему контролю стану продукції, що зберігається, DCA дозволяє швидко змінювати склад атмосфери в камерах, а також підтримувати мінімально можливу концентрацію кисню (0,4 – 0,6%), розповів Булгаков.
«Втім ви маєте цілком довіряти своєму обладнанню, а для цього – чітко розуміти принцип його роботи», – додав експерт.
Читайте також: Система РГС вимагає точного підбору показників під кожний новий сорт фруктів