Суперсолодка кукурудза має одну особливість
Всі суперсолодкі гібриди кукурудзи мають дуже тонку оболонку зерна (перикард). Через це зерно може розтріскуватися через нерівномірність наростання внутрішнього шару та оболонки, пошкоджень та хвороб.
Про це у коментарі AgroTimes розповів Олександр Ланда, менеджер по роботі з ключовими клієнтами напряму «Насіння, овочеві культури» компанії «Сингента».
Він відзначив, що біколорна кукурудза зараз є найбільш популярною в Україні. У середині серпня на полі біля міста Василівка Запорізької області компанія «Сингента» продемонструвала 12 перспективних гібридів, серед яких – і BSS 1075 – найсолодший біколор.
Це середньопізній гібрид, 75-76 днів. Це типовий біколор, переважає жовтий колір з вкрапленням білого. Зерно до половини може бути білим, далі з напливом жовтого. На смак – це, практично, найсолодший гібрид з усієї лінійки. Качан має розміри 20-23 см, залежно від густоти і технології вирощування. Завжди запилений до самої верхівки.
«На біколорних сортах можуть розтріскуватися зерна, особливо на верхівці, – зауважив спеціаліст. – На це можуть бути три причини. Всі супер солодкі кукурудзи мають дуже тонку оболонку зерна (перикард). І коли активно наливається зерно, оболонка не встигає наростати.
Друга причина будь-яке найменше пошкодження чим або ким завгодно.
Третя причина – це хвороби. Чим солодша кукурудза, тим менше вона стійка до хвороб».
Читайте також: Деякі гібриди солодкої кукурудзи формують 2 качана