СТОВ «Чорноморочка» заробляє на преміум огірках
СТОВ «Чорноморочка» із селища Таїрове на Одещині, не прагне обійти всіх за показниками валу продукції. Але вирощує огірки класу преміум, за які споживач готовий платити вдвічі, а то й втричі більше.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Видання зауважує, що урожайність огірків у теплицях «Чорноморочки» не надто висока: у першому обороті тут отримують 10–12 кг/кв. м, у другому — 6–7 кг/кв. м.
Щоб плоди не переростали, їх збирають щодня, тим самим стимулюють утворення нової зав’язі. Щодня збирають від двох гібридів 300–400 кг продукції.
Умов для зарахування огірків до категорії класу преміум кілька: вони повинні бути дуже свіжими, тобто мати яскраво виражений тургор, бути однорідними, невеликими і смачними.
Нині господарство співпрацює переважно з регіональними торговельними мережами. За взаємовигідною домовленістю продукція «Чорноморочки», минаючи логістичний центр, де вона могла би за два-три дні втратити свої преміальні властивості, одразу потрапляє до супермаркетів.
Виробники не мають змоги охолодити свій огірковий урожай, тому невелика відстань від поля до полиці та обмежений час у дорозі для збереження вологи (читай — свіжості) мають найперше значення.
Читайте також: Огірок на Одещині закуповували по 50 коп/кг