Столові буряки можна підкопувати переобладнаними картоплекопачами
Збирання врожаю є найбільш трудомісткою операцією в технології вирощування столових буряків.
Коренеплоди починають збирати у фазі технічної стиглості й закінчують до настання приморозків.
Для підкопування коренеплодів застосовують коренеплідно-збиральні машини брального типу, переобладнані картоплекопачі, скобу з подальшим їх вибиранням вручну. Підкопаних і зібраних коренеплодів має бути не менше ніж 95%.
Коренеплоди доочищають, обрізають листки, залишаючи черешки довжиною не більше 2 см або обрізають врівень із плечиками коренеплодів.
Далі їх сортують, затарюють і відправляють на реалізацію або закладають на довгострокове зберігання.
Якість коренеплодів буряків столових для пучкової продукції, вирощених у відкритому ґрунті, повинна відповідати вимогам ДСТУ 7034:2009 «Буряк столовий молодий свіжий з листками. Технічні умови».
Додати коментар