Столові буряки дуже вимогливі до родючості та кислотності ґрунту
Столові буряки з усіх коренеплодів є найбільш вимогливими до родючості ґрунту.
На глинястих ділянках коренеплоди будуть випирати на поверхню, крім того, вони будуть мати неправильну форму.
На дуже легких ґрунтах із низьким рівнем поживних речовин коренеплоди формуються дуже дрібними, мають погані смакові властивості.
Кращими для цієї культури є багаті на поживні речовини суглинки, супіски й чорноземи з дрібногрудкуватою структурою.
Також буряки чутливі до кислотності ґрунту, за рН 5,0 рослини повільно сходять, погано розвиваються, що призводить до зниження товарності продукції, тому кислі ґрунти обов’язково вапнують.
Додати коментар