Стало важче сушити волонтерські борщі
Через зростання цін на овочі та м’ясо, зменшення донатів та відключення електроенергії виготовляти «сухі борщі» для захисників стає важче. Собівартість 6 порцій сушеного обіду «Мамин борщ» за три роки зросла з 60 до 120 грн.
Про це йдеться у матеріалі «Суспільне Вінниця».
«Працювати стає важко, бо потреби ростуть, а донати зменшуються і плюс вимкнення світла вносить свої корективи, бо овочі сохнуть 7 -8 годин», – розповіла волонтерка Світлана Романова з міста Козятин на Вінничині.
Як розповіла волонтерка Валентина Олешко, з настанням холодів у військових гарячі страви мають попит. За день виготовляють до сотні “сухих борщів”.
Один пакет розрахований на 6 порцій. Волонтерський центр зорганізували у Храмі «Спасіння». «Сухі борщі» відправляють щодня на різні напрямки, розповіла Валентина Олешко.
«Там картопельки три ложечки, 4 ложки буряка, морква, помідори, часничок сушений, паприка, цибуля, зелень, м’ясо, капуста. Важимо і виходить 190-200 грамів», – розповіла волонтерка.
Через планові відключення електроенергії нарізати продукти на борщ та сушити їх доводиться не лише вдень, а й ввечері, сказала Олена Покиньчереда.
Читайте також: У Кропивницькому сушені овочі для супів та борщів фасують у дві зміни