Овочі-Ягоди-Сад

Стало важче сушити волонтерські борщі

Стало важче сушити волонтерські борщі

Через зростання цін на овочі та м’ясо, зменшення донатів та відключення електроенергії виготовляти «сухі борщі» для захисників стає важче. Собівартість 6 порцій сушеного обіду «Мамин борщ» за три роки зросла з 60 до 120 грн.

Про це йдеться у матеріалі «Суспільне Вінниця».  

«Працювати стає важко, бо потреби ростуть, а донати зменшуються і плюс вимкнення світла вносить свої корективи, бо овочі сохнуть 7 -8 годин», – розповіла волонтерка Світлана Романова з міста Козятин на Вінничині.

Як розповіла волонтерка Валентина Олешко, з настанням холодів у військових гарячі страви мають попит. За день виготовляють до сотні “сухих борщів”.

Один пакет розрахований на 6 порцій. Волонтерський центр зорганізували у Храмі «Спасіння». «Сухі борщі» відправляють щодня на різні напрямки, розповіла Валентина Олешко.

«Там картопельки три ложечки, 4 ложки буряка, морква, помідори, часничок сушений, паприка, цибуля, зелень, м’ясо, капуста. Важимо і виходить 190-200 грамів», – розповіла волонтерка.

Через планові відключення електроенергії нарізати продукти на борщ та сушити їх доводиться не лише вдень, а й ввечері, сказала Олена Покиньчереда.

Читайте також: У Кропивницькому сушені овочі для супів та борщів фасують у дві зміни