Овочі-Ягоди-Сад

Слива зберігається у холодильнику до 90 днів

Слива зберігається у холодильнику до 90 днів

Слива є найбільш придатною до зберігання у холодильнику з-поміж інших кісточкових культур: зняті з дерева у фазі збиральної стиглості плоди витримують у холодильнику до 90 днів.

Проте слива потребує спеціального режиму зберігання. Її плоди є клімактеричними, тобто під час дозрівання інтенсивно виділяють етилен, паралельно з цим знижується щільність м’якушу.

Метаболічні процеси у плодах тривають і після збирання. Темп цих процесів значною мірою залежить від температури. За її зростання інтенсивність дихання плодів збільшуватиметься, вони дозріватимуть швидше.

Тому плоди сливи відразу після збирання слід попередньо охолодити – хоча б до +10 °C.

Для попереднього охолодження у холодильній камері формують тунель із двох рядів піддонів, на які встановлюють щілясті й заповнені плодами ящики. З одного боку тунелю має стояти витяжний вентилятор.

Обидва ряди ящиків, простір між ними й другий кінець тунелю зверху вкривають брезентом або поліетиленом і вмикають вентилятор. Через щілини у тарі він затягуватиме під брезентове накриття охолоджене повітря.

Слід мати на увазі, що попереднє охолодження – це не те саме, що зберігання плодів у холодильнику. Для зберігання встановлюються зовсім інші температурні режими.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!