Овочі-Ягоди-Сад

Сіра гниль розвивається під час зберігання капусти

Сіра гниль розвивається під час зберігання капусти

Сіра гниль головчастої капусти зазвичай розвивається на капустинах під час зберігання, а у вологі роки зустрічається в полі.

Діагностичною ознакою хвороби є утворення сірого пухнастого нальоту міцелію і конідіального спороношення збудника на ослизнених листках капустини.

Уражені капустини втрачають товарні якості, лежкість їх незадовільна. Збудник зберігається у ґрунті, на рослинних залишках.

Водночас суха гниль, або фомоз, уражує розсаду й рослини в період вегетації та насінники. На листках капустин утворюються сухі сірі плями із чорними крапками-пікнідами.

Сильно уражені фомозом капустини зберігаються погано. Збудник хвороби зберігається на рослинних рештках, маточних рослинах, у насінні.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!